HTML

Ezüstcsepp

Friss topikok

  • Ezustcsepp anyukaja: Szia! Ha küldesz egy privát e-mail címet, akkor leírom. Köszi Andi (2014.12.02. 09:32) Sok minden történt (vakbélműtét, elkezdődött az iskola...)
  • Ezustcsepp anyukaja: @demono: Köszi! De valahogy megoldjuk, bár nem álmaim városa ez a Varsó és a körülmények sem. Ma p... (2013.06.25. 16:10) 2013. június 23. megérkezés Varsóba
  • Ismeretlen_427940: Szia Marian! Köszi, hogy nyomon követsz minket. Nagyon elfáradt, de nagyon kitartó és nagyon ügyes... (2013.02.04. 21:56) Megérkezés Varsóba
  • Ismeretlen_427940: Kedves Marian! Nagyon köszönjük az aggódást! Szerencsére mára már sokkal jobb és minden rendben. N... (2012.07.20. 00:04) Július 18. szerda
  • Ismeretlen_427940: Köszönjük! Már nagyon hiányoztok! Remélem, hogy hamarosan találkozunk! A lányokat is pusziljuk! :-) (2012.07.18. 05:12) Július 16. hétfő

Címkék

OEP.....

2012.05.19. 22:55 :: Ezüstcsepp

Az ügyintézés folyamán egyre biztosabbak voltunk abban, hogy Ezüstcseppnek ez az útja és nem hiába találtuk meg ezt a műtétet és azokat az embereket, akik segítettek nekünk!

Az OGYEI-től megkaptuk, hogy továbbították  Ezüstcsepp anyagát az OEP-hez. Az időzítés a legjobb volt!!! Meg kell említsük, hogy az OEP-nél, akivel a kapcsolatot tartottuk, nagyon emberséges és segítőkész volt velünk, úgy gondoljuk, hogy átérezte a problémánkat és azt, hogy segítségre szorulunk, hiszen nem két fillérről van szó!

Az első jó hír az volt, hogy az OEP támogatja és kifizeti a műtéti költségeket, de utólag. Örültünk, mert ennyi pénzt összeszedni nem egyszerű feladat viszont az tudtuk, hogy az amerikai kórház nem áll szóba velünk addig, amíg nincs kint a teljes műtéti költség! Nem előleg, hanem a teljes összeg! Egyrészről megértettük, hogy az OEP azért nem vállal előfinanszírozást, mert sok esetben nem volt utána pontos az elszámolás és a levegőben lógnak még a mai napig is olyan előleg tételek, amiket évekkel ezelőtt fizettek ki és a mai napig nem kaptak hozzá megfelelő számlát. Ugyan akkor tudtuk, hogy a mi esetünkben csak az előre fizetés lehetséges, mert Amerikában nem fogadnak el mást!

Első körben abban egyeztünk meg, hogy az OEP kiküldi a garancia vállalást a műtét költségeinek utólagos fizetésére és várjuk meg, hogy erre mit válaszol az amerikai kórház.

Ahogy vártuk, elutasításra került és előre kérték a teljes összeg kifizetését.

Vázoltuk az OEP-nek az anyagi helyzetünket és azt, hogy lehetetlenség ennyi pénzt összeszedni a családban. Ismét a sors keze és nevezhetjük csodájának is, mert az OEP azt mondta, hogy a mi esetünkben kivételt tesz és elutalja előre a teljes műtét összegét! (Megjegyezzük, hogy természetesen csak a jogszabályban előírtak szerint járt el az OEP!)  Azt se tudtuk, hogy mit csináljunk örömünkben, hiszen ez azt jelentette, hogy nem kellett senkitől kölcsön kérnünk! Nem kell mondanunk, hogy nagyon kellemetlen lett volna, ha kölcsönökből kellett volna megoldanunk a műtét kifizetését! Pedig az emberek szeretete határtalan, ugyanis nagyon sokan ajánlották fel, hogy segítenek és szóljunk, mert azonnal adnak nekünk pénzt, gyűjtést szerveznek stb. Itt szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy mindenkinek köszönetet mondjuk, pusztán a szándékért, hogy segíteni akart nekünk illetve Ezüstcseppnek!!!! Borzasztó megható volt minden egyes felajánlás és a szeretet, ami mögötte volt!!!! Hálás köszönet érte!

Természetesen az OEP munkatársainak is - akik az ügyünkkel foglalkoztak - szeretnénk hálánkat és köszönetünket kifejezni, hogy hihetetlen gyorsan intézték az ügyünket, emberségesek voltak és segítettek nekünk!!!!

Ennek köszönhetően tegnap, május 18-án, megjött a visszaigazolás Amerikából, hogy megérkezett hozzájuk a műtét összege!

Ezüstcseppet június 19-én operálják!!!!

Most lehet elkezdeni igazán izgulni! Még fel se tudjuk fogni! Annyi mindent kell addig még elintéznünk, hogy nincs időnk gondolkozni azon, hogy majd mi lesz június 19-én, ami pontosan egy hónap még!

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ezustcsepp.blog.hu/api/trackback/id/tr925254524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pátkai Eszter 2012.05.19. 23:22:51

:-))))))))) +++++++++++++++++++++++++
süti beállítások módosítása